Hogyan hozzunk létr...
 
Értesítések
Minden törlése

Hogyan hozzunk létre egy bootolható telepítőt macOS rendszeren

admin
(@admin)
Tag Admin

Használjuk a „createinstallmedia” parancsot a terminálban

 

  • Csatlakoztassa azt az USB-flashtárolót vagy egyéb kötetet, amelyet használni kíván a rendszerindító telepítőhöz. Győződjön meg arról, hogy legalább 12 GB szabad terület van rajta, illetve hogy Mac OS kiterjesztett formátumra lett formázva.
  • Nyissa meg a Terminalt, amely az Alkalmazások mappa Segédprogramok almappájában található.
  • Írja be vagy másolja be az alábbi parancsok egyikét a Terminalba. Ezek feltételezik, hogy a telepítő még az Alkalmazások mappában van, és az USB-flashtároló, vagy az egyéb, használni kívánt kötet neve MyVolume. Ha a kötetnek más neve van, cserélje le a MyVolume parancsok részt az adott kötet nevére.

Catalina:

Kód:

sudo /Applications/Install macOS Catalina.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

Mojave:

Kód:

sudo /Applications/Install macOS Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

High Sierra:

Kód:

sudo /Applications/Install macOS High Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

Sierra:

Kód:

sudo /Applications/Install macOS Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install macOS Sierra.app

El Capitan:

Kód:

sudo /Applications/Install OS X El Capitan.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume --applicationpath /Applications/Install OS X El Capitan.app

 

  • A parancs beírását követően nyomja meg az Enter gombot.
  • Amikor felkérést kap rá, írja be a rendszergazdai jelszót, és nyomja meg ismét az Enter gombot. A Terminal nem mutatja a karaktereket, amikor beírja a jelszót.
  • Amikor felkérést kap rá, írja be az Y betűt a kötet törlésének megerősítéséhez, majd nyomja meg az Enter gombot. A Terminalban látható a rendszerindító telepítő létrehozásának előrehaladása. 
  • Amikor a Terminal azt jelzi, hogy elkészült, a kötetnek a letöltött telepítővel megegyező neve lesz, például: macOS Mojave telepítése. Ezután kiléphet a Terminalból, és kiveheti a kötetet.

 

 

Bővebb információ itt található.

Idéz
Topic starter Közzétéve : 24/11/2021 2:27 du.